Sekrety dobrej restauracji

Jak to się dzieje, że jedna restauracja utrzymuje się przez wiele lat, a obok niej lokale zmieniają się co sezon? Na czym polega sekret najlepszych restauracji? Poza odrobiną szczęścia, która jest istotna przy każdym biznesie, jednym z kluczowych spraw jest cena. Nie chodzi o to, żeby w lokalu było tanio, ale żeby ceny odpowiadały serwowanemu jedzeniu – ludzie nie mają problemu z płaceniem za jedzenie, które jest odpowiednio przygotowane i podane, z drugiej strony nie będą przepłacać za proste dania. Drugim, może nawet najważniejszym elementem, jest personel – poczynając od kucharzy, od których umiejętności zależy jakość i zróżnicowanie podawanego jedzenia. Ale ważne jest także to jak zachowują się kelnerzy – niemiły kelner może sprawić, że klient nie wróci do restauracji nawet jeżeli jedzenie jest znakomite. Z drugiej strony, dobry i pomysłowy kelner sprawi, że gość będzie bawić się dobrze nawet wtedy, gdy było coś nie tak z jego zamówieniem. Ważny jest także miły i niepowtarzalny klimat.

Comments are closed.

Luty 2018
P W Ś C P S N
« Sie    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  
  • Cukier czy miód,  co lepsze w kuchni?

    Cukier czy miód, co lepsze w kuchni?

    Jeśli przywykliśmy do słodzenia herbaty, z pewnością niełatwo będzie zerwać z tym niekorzystnym przyzwyczajeniem. Lekarze i dietetycy ostrzegają, aby w miarę możliwości ograniczyć spożywanie „białej trucizny”. W trosce o swoje zdrowie nieraz decydujemy się zastąpić cukier miodem. Z pewnością miód jest znacznie cenniejszy od cukru, choćby dlatego, że działa … »
  • Sushi – jedzenie biedaków

    Sushi – jedzenie biedaków

  • Gratisowe oferty w pakietach all inclusive

    Gratisowe oferty w pakietach all inclusive

    Pakiety typu all inclusive bywają bardzo bogate. Oprócz tego, że są one stosunkowo drogie, można jednak podczas ich wykupywania korzystać z gratisowych ofert. Takie oferty są dołączane zarówno do tych najdroższych pakietów all iclusive, jak i do tych nieco tańszych. »