Jedzenie w pracy

Wiele osób zabiera ze sobą jedzenie do pracy. W zdecydowanej większości firm nie ma przerwy na lunch ani zwyczaju wychodzenia z biura, by coś zjeść. Ci, którzy mają szczęście, mają dostęp do kuchni. Inni muszą jeść przy swoich biurkach, często w towarzystwie ludzi, którzy akurat pracują. Najprościej do pracy zabierać nam bułki czy kanapki, ale nie dla wszystkich jest to wystarczająco dużo, by przetrwać dzień. Przygotowując sobie jedzenie do pracy skupmy się na lekkich posiłkach o niezbyt intensywnym zapachu. Chodzi o to y nie czuć się sennym po jedzeniu i o to , żeby po obiedzie współpracownicy nie zaczęli nagle nas unikać. Dobra będzie jakaś sałatka, może być z czymś bardziej konkretnym w środku – np. mięsem czy jajkiem. Jeżeli chcemy zabrać ze sobą owoce, warto je w miarę możliwości przygotować już w domu. Np. pokroić na mniejsze kawałki i schować do odpowiedniego pojemnika. W ten sposób będziemy mogli podjadać je jak przekąskę, nie brudząc się przy tym za bardzo. Ważne, żeby znaleźć kompromis między najedzeniem się i nie przeszkadzaniem innym.

Comments are closed.

Sierpień 2018
P W Ś C P S N
« Lip    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
  • Co zabrać ze sobą do auta

    Co zabrać ze sobą do auta

    Wybierając się na wycieczkę samochodową warto zabrać do auta różne przekąski, które zjemy w środku lub podczas postoju. Na pewno musimy zrezygnować z wszystkich bardzo słonych przekąsek, np. chipsów. One nie tylko bardzo brudzą, ale także wzmagają pragnienie, co zwiększy liczbę przystanków, które musimy wykonać na trasie. Co zatem … »
  • Objawy ostrego brzucha

    Objawy ostrego brzucha

    Bardzo często na szpitalne oddziały ratunkowe trafiają osoby z objawami ostrego brzucha. Takim osobom najczęściej wykonywane są szczegółowe badania, a w razie potrzeby są u nich od razu wykonywane jakiegoś rodzaju interwencje chirurgiczne. Dzieje się tak dlatego, że skarzą się one na silne bóle brzucha i zwracają uwagę na … »
  • Kuchnia francuska

    Kuchnia francuska

    Kuchnię francuską zazwyczaj postrzegamy przez pryzmat pewnego obrzydzenia, które chwyta nas na myśl o jedzeniu żab i ślimaków. W rzeczywistości są to przysmaki, które należy spróbować, zanim wydamy o nich tak krzywdzącą opinię. Zresztą żabie udka nie odbiegają tak bardzo w smaku od piersi z kurczaka. Jednak kuchnia francuska … »