Gdzie jeść w trasie

Udając się w jakąś dłuższą trasę często jesteśmy zmuszeni, żeby zatrzymać się i zjeść jakiś ciepły posiłek. Tylko jak wybrać odpowiednie miejsce, skoro znaleźliśmy się w stronach, których nie znamy? Stara zasada mówi, żeby zatrzymywać się przy tych barach, przy których stoi wiele… TIRów. Ich kierowcy wiele podróżują i z autopsji wiedzą, gdzie podawane jest smaczne jedzenie w przystępnej cenie. Jedyny minus polega na tym, że gusty kierowców mogą być dość specyficzne i skłaniać się ku typowej, polskiej tłustej kuchni. Jeżeli nie jesteśmy jej fanami może spróbować zatrzymać się przy restauracji znanej sieci Fast-food. Plusem jest to, że wiemy czego się spodziewać, jedzenie będzie świeże, a warunki sanitarne nie pozostawią nic do zarzutu. Jeżeli jesteśmy zapobiegliwi, zastanówmy się, gdzie można zatrzymać się coś zjeść jeszcze póki jesteśmy w domu. W Internecie możemy poszukać różnych restauracji i sprawdzić opinie klientów na ich temat, dowiedzieć się jakiego typu jedzenie jest tam serwowane i jakich cen należy się spodziewać.

Comments are closed.

Styczeń 2019
P W Ś C P S N
« Lis    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
  • Emilia-Romana i Lacjum

    Emilia-Romana i Lacjum

    Lacjum i Emilia-Romana to dwa regiony Rzymu, które mogą poszczycić się chyba najlepszymi restauracjami w całym kraju. Stolicą Lacjum jest metropolia Rzym, która może poszczycić się nie tylko typowymi włoskimi restauracjami, ale także różnego sortu lokalami z jedzeniem z całego świata. Podobno można tu też wypić najlepszą kawę na … »
  • Kalabria

    Kalabria

    Jedność polityczno-gospodarcza Włoch to sprawa dość świeża i większość mieszkańców Italii uważa się przede wszystkim za mieszkańców danego regionu, a dopiero później za Włochów. Jednym z ciekawych i pięknych regionów jest Kalabria – położona na południu kontynentu jest pełna kontrastów, a wysokie góry schodzą gwałtownie do brzegów morza. Do … »
  • Co charakteryzuje polskie dania

    Co charakteryzuje polskie dania

    Tradycyjna kuchnia polska różni się od siebie na przestrzeni różnych krain geograficznych. Posiada, jednak jeden wspólny mianownik- przyprawy. W tej części Europy dość intensywnie doprawa się nie tylko warzywa, ale także mięsa. Używa się między innymi kopru, selera, czosnku i pozostałych dodatków korzennych. Kuchnia polska posiada jak każda inna … »